Новини
Обласний конкурс учнівської молоді «Космічні фантазії»

Обласний конкурс учнівської молоді «Космічні фантазії»

08.02.2018 08:18

 

 

Обласний конкурс учнівської молоді «Космічні фантазії»

 

У січні-лютому 2018 року комунальним закладом «Центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради проведено обласний конкурс учнівської молоді «Космічні фантазії».

У конкурсі взяли участь 117  шкіл та 31  позашкільний заклад освіти з усіх (22) районів та міст області. Всього на розгляд журі подано 486 робіт.

Активну участь у конкурсі взяли школи і позашкільні заклади освіти Бериславського, Білозерського, Голопристанського районів та міста  Херсона, які надали найбільше робіт до багатьох тематичних розділів конкурсу.

Заклади освіти області представили кращі роботи, які перемогли в районних (міських) конкурсах «Космічні фантазії» за жанрами: образотворче мистецтво, колаж, аплікація, паперопластика, вироби з дерева та металу, вироби з природних матеріалів, ліплення, вишивки, лозоплетіння, бісероплетіння, іграшки, макети та моделі, розробки настільної гри тощо.

Творчі роботи учасників конкурсу відображають як реальні картини космічного простору, авіаційної і ракетної техніки, так і уявлення дітей про них або інопланетні системи, позаземні цивілізації.

Оцінювання конкурсних робіт проводилося журі. При цьому враховувалося: оригінальність, інтерпретація теми, творчий метод, майстерність та техніка виконання, а також твір (мистецтва) в цілому.

Багато робіт поданих на конкурс мали змішані техніки виконання. Але усі роботи учнів вирізнялися неординарністю художнього мислення авторів, багатою уявою та творчими здібностями.

  Роботи вражають своєю видовищністю та різноманітністю. Це і вишивки учнів шкіл міста Гола Пристань і витинанки учнів Бериславських шкіл, чудовий батік («Чумацький шлях» і «Безмежний космос») учнів Залізнопортівського закладу загальної середньої освіти Голопристанського району, колажі вихованців Скадовського Центру дитячої та юнацької творчості, різноманітні в'язані іграшки (прибульців з інших планет) вихованців гуртка художнього конструювання з ниток і бісеру Херсонського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді Херсонської міської ради.

Цікаві розробки настільних розважально-пізнавальних ігор подали Югай Каріна, учениця 9 класу Бериславської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 4 і Шпир Данило, учень 3 класу Трохимівського навчально-виховного комплексу Іванівського району.

У розділі «Макети та моделі» представлені моделі- копії ракетокосмічних апаратів (ракетоносії, супутники, орбітальні, міжпланетні літальні апарати, луноходи, марсоходи тощо). Більшість з них – це об'ємні, діючі електрифіковані макети.

 У цьому розділі журі відмітило  багато робіт виконаних на високому рівні: учнів Білозерського району (вчителі Скороход Н.В., Доценко О.І.), Новокаховських шкіл (вчителі Турбаба Л.В.,Гречана О.А.) та Олешківської районної станції юних техніків (керівник Сирота Ю.М.).

Цього року вперше на конкурс були представлені роботи зібрані у гуртках робототехніки комунального закладу «Центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради.

Різноманітні конструкції планетоходів, космічних апаратів були зібрані з конструкторів з використанням гусеничного, колісного та крокуючого ходу, оснащені датчиками для дослідження планет. Найскладніший планетохід представив колектив гуртка робототехніки (керівник Сенчишен Д.О.), Планетохід був зібраний з двох наборів конструктора:один програмний блок відповідав за пересування моделі, а інший - за збір інформації з сенсорів та управляння маніпулятором для збору зразків.

Журі визнало найкращими роботами конкурсу: «Гуманоїд Хрущ», автори Савченко Сергій та Хрущ Артур, вихованці Білозерської районної станції юних техніків (керівник Поліщук В.Л.), «Володар Всесвіту», автор Несмєянов Ігор, учень 7 класу Посад-Покровської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Білозерського району (вчитель Куліш О.А.), «Інопланетянин», автор Харченко Катерина, учениця 7 класу Таврійської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Гладківської сільської ради Голопристанського району (керівник Харченко Т.М.),  композиція «Глибини космосу» (ізонитка), вихованців гуртка художнього конструювання з ниток і бісеру Херсонського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді  (керівник Губанова Л.М.), «Інопланетянин» та «Космічний прибулець», роботи учнів Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 30 Херсонської міської ради (вчителі Сінолуп  О.В., Нестеренко І.А.), «Річ», автор Бабеша Владислав, вихованець Херсонського Центру позашкільної роботи Херсонської міської ради (керівник Пелагіна Н.С.) та робота вихованців Херсонського Будинку дитячої та юнацької творчості «Космо 101» (керівник Кузнєцова Л.А.).

Останні Новини
05.02.2024

Оновлення сайту

Доброго дня! Наш сайт знаходиться на стадії оновлення. Слідкуйте за роботою нашого ...
18.05.2023

Щорічно 18 травня в Україні вшановують пам’ять понад 200 тисяч кримських татар, яки?

Щорічно 18 травня в Україні вшановують пам’ять понад 200 тисяч кримських татар, яких ...
18.05.2023

18 травня Всесвітній день вишиванки! Вишиванка - духовна броня Українців ! Україна -

18 травня Всесвітній день вишиванки! Вишиванка - духовна броня Українців ! Україна ...